fredag 12. september 2008

Intervjuer

HARDANGER SAFT- OG SIDERFABRIKK

Vi intervjuet en hyggelig og blid man fra Hardanger saft- og siderfabrikk som ligger innerst inne i Hardangerfjorden på fruktgården Lekve i Ulvik, der de produserer saft og sider etter tradisjonelle oppskrifter.
De solgte blant annet Sider med alkohol som du finner på vinmonopolet, Ren eplemost, epler, plommer og moreller

Han var på Bergen Matfestival for å promotere produktene til fabrikken, prøve å selge og selvfølgelig fordi han syntes at det var veldig kjekt å kunne delta, snakke med andre deltagere og produsenter å smake på gode Norske hjemmelagde produkter.

Vi fikk også en smaksprøve på den nydelige eplesaften.


MYRDAL GÅRD

Vi ble møtt av en hyggelig og ung mann fra Myrdal Gård.
Gården ligger 230 meter over havet på den vakre øya Tysnes sør for Bergen,
der produseres det ost av ulike slag, basert på råvarer fra gården.

Det brukes mest førsteklasses geitemelk, de produserer for det meste hvit geitost i ulike størrelse og ulike varianter med krydder andre smakfulle ingredienser, du kan få kjøpt alt fra ny til gammel ost

De var på Matfestivalen for å selge produktene sine, som alle er hjemmelaget uten tilsetningsstoffer. De har vært deltagere på festivalen i 6 år.


LUTRO GÅRD
Lutro Gard ligger i Hardanger i Ullensvang. Gården ligger ved Sørfjorden.
Den er i dag dreven av ekteparet Helga Opedal og Olav Strand. Gården har lange tradisjon som fruktgård, der finner du både produksjon og videreforedling av frukt, gårdsmats utsalg og fotogalleri.

På standen solgte de dessert moreller og plommer på glass, og sursøt saus/dressing til kjøtt, de solgte bra i følge den hyggelige damen som vi snakket med, de var hovedsakelig der for å promotere og hygge seg, de har utsalgssteder på blant annet Voss og i Hardanger.

4 kommentarer:

de tre musketerer sa...

Hei

Margareth Haugse sa...

Vi likte intervjuene og det var bra informasjon.

Margareth Haugse sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Kjempe bra :)